Ръководството на Верея даде пресконференция по повод изваждането на клуба от Първа лига заради участие в уговорени мачове. От клуба твърдо отричат да има такива.

"Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Имаше разследване на прокуратурата с въпрос дали познаваме четири китайски имена. Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с китаец и съм го представял пред отбора", каза директорът на клуба Християн Първанов днес.

"В нито един момент нас не ние показан протокол за въпросните сигнали, като нямаме представа колко са на брой. Ние бяхме глобени 5000 лева без да знаем на каква база. По време на интервю господин Демирев бе подведен от журналистите и започна да шикалкави - инвеститори, руснаци. Финансирането на клуба е от наши фенове и партньори. Наели сме адвокати, за да обжалваме това решение", добави той.

"Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме ме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем в Б група, с което аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига."

На въпрос с какво финансиране тимът е ходил на лагер в Словения през лятото на 2018 година, от ръководството заявиха, че са били там по покана от мениджърска агенция. По отношение на бившия старши треньор на отбора Олександър Савидов, който също е разследван за манипулиране на двубои, Първанов заяви, че не е бил наясно с неговото минало.

БФС изхвърли Верея от първенството заради манипулирани мачове!

БФС изхвърли Верея от първенството заради манипулирани мачове!

Старозагорци нямат нито една победа през този сезон в Първа лига