Последният в класирането на Първа лига Верея отнесе глоба от 15 000 лева след вчерашното събрание на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Председателят ѝ Юрий Кучев разкри, че суровата санкция е наложена заради сигнал на УЕФА, според който заралии са заподозрени в манипулиране на мачовете с Берое, Славия и ЦСКА. 

Старозагорци бяха наказани да платят 10 000 лева заради това, че новият им старши треньор Олександър Давидов е седял на скамейката по време на срещата с Лудогорец (0:0), въпреки че все още няма подписан договор с клуба. Самият наставник също ще "олекне" с 1000 лева. Останалите 5000 лева бяха наложени след "решение на експерт по почтеността в БФС", като от Федерацията не направиха уточнение за какво точно става въпрос. 

"Ако не ме лъже паметта, ставаше думата за мачове на Берое, Славия и ЦСКА с Верея. УЕФА има специален софтуер, специална програма, това си е нещо рутинно, с което хваща отклонения в залаганията за определени срещи. Верея в три. Имаме официален сигнал от УЕФА.

Верея отнесе глоба от 15 000 лева!

Верея отнесе глоба от 15 000 лева!

Вижте каква е причината

Дисциплинарната комисия може да наложи само санкциите, които са предвидени в правилника. Дали е ефективно или не е - това е по разпоредбите. Досега има ефект за други клубове, тъй че защо да няма за Верея?", коментира Юрий Кучев пред "БТВ".

Потърсен за коментар бе и административният директор на заралии Николай Демирев.

"Мачовете, за които получихме сигнали, са срещу Славия, Берое и ЦСКА. В единия мач сме паднали 0:4 - предупреждават ни, във втория с 0:5 - пак ни предупреждават, но за мача с ЦСКА да плащаме глоба, че сме паднали само с 0:1. Това не го разбирам... За тази глоба, която получаваме срещу ЦСКА, това не е в нашата градина.

Някой от ръководството, нашето, трябва да влезе в съблекалнята на ЦСКА да им каже да не вкарват голове ли? Не знам как да го разбирам... Отборът, като изпадне в криза, нормално е да падне с 3, 4 или 5 на 0. Когато играе по-добре - нормално е да падне с 0:1 или пък да направи 0:0. Ако си мислите, че и мачът с Лудогорец е нагласен - това ще бъде върхът на айсберга. Нашият отбор играе единствено за оцеляване в групата и не влиза в такива схеми с уговорени мачове. Нямам такива съмнения", допълни пред медията Демирев.

Верея и Лудогорец не се победиха - 0:0

Първа лига се завърна с голяма изненада - Лудогорец кръгла нула срещу последния Верея!

Без голове на "Трейс Арена"