Полузащитникът на ФК ЦСКА 1948 - Парвиз Умарбаев, изрази своята сериозна амбиция с фланелката на отбора. Таджикистанският национал беше категоричен, че е е дошъл в отбора, за да печели трофеи.

"Вече повече от 2 месеца съм във ФК ЦСКА 1948. Адаптацията върви добре и се чувствам отлично в отбора. С оглед на добрите резултатите на тима и атмосферата е на перфектно ниво. Дойдох в ЦСКА, за да печеля трофеи. Аз и целият отбор ще се опитаме да побеждаваме, но нямаме конкретна цел нито в първенството, нито за купата. Ще дадем всичко от себе си и ще видим накрая на сезона до какви цели може да достигнем", заяви Умарбаев в интервю пред Nostrabet.com.

На въпрос относно бившия му наставник в Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович и настоящият Любослав Пенев халфът отговори:

"Ако трябва да сравня Акрапович и Любо Пенев, въпреки че с втория работя само от около 2-3 месеца, и двамата държат страшно много на дисциплината. Много добри неща съм чувал за Пенев и мога да се уча от него. Тактически има разлика между двамата, но те винаги изискват 100% от състезателите. Акрапович държеше на представяне в тренировки и мачове. За него нямаше значение дали играем срещу водещ отбор, или срещу по-нискоразреден - винаги подготовката беше на максимум. Харесва ми, че дисциплината и при Пенев е на много високо ниво. На мен това много ми допада, защото така ще се получат хубави неща."

Парвиз Умарбаев: Тук има високи цели и искам да ги постигна заедно с отбора

Парвиз Умарбаев: Тук има високи цели и искам да ги постигна заедно с отбора

Започнахме много добре първенството, споделя той

Умарбаев сподели и личните си цели на този етап от кариерата си:

"Вече съм част от ФК ЦСКА 1948 и имам договор тук. Ще се опитам да спечеля трофеи тук и да покажа добра игра. Според мен 27-28 е най-добрата футболна възраст. Важно е как си поддържам тялото и как се грижа за себе си. Усещам, че имам още много години във футбола, за да играя на още по-добро ниво. В последните години вече не ми е интересно да ходя по барове. Предпочитам да тренирам и да прекарвам време със семейството си, особено откакто станах баща на дъщеря. Това са моите цели."

Двукратният носител на Купата на България и еднократен на Суперкупата на страната с бившия си тим Локомотив (Пловдив) сподели и впечатленията си от България, езика и родния футбол, от който е част от 2016 г. насам.

"Както виждате, се опитвам да говоря на български, да. Харесва ми много тук. Имаше моменти, в които съм имал възможност да отида в друга страна, но оставах. Харесва ми първенството и нивото. Хората подценяват силата на българското първенство и винаги са ми казвали, че в Сърбия и Хърватия е по-високо нивото. Аз обаче не мисля, че шампионата тук е лесен. Много добро е нивото на българското първенство. Харесва ми и животът, културата, а и вече научих езика. Има много хубава природа в България, също. Аз съм такъв човек, който не обича да прави промени, ако ми допада дадено място, особено след като вече имам семейство", добави Умарбаев.