Новият оперативен директор на ФК ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов заяви в подкаста на bTV "За спорта без клишета", че иска да види единен ЦСКА преди да си отиде от този свят.

Наскоро Екзекуторът на Ливърпул стана част от ръководството на тима, който играе домакинските си мачове на стадиона в Бистрица, и разбуни духовете сред "червените" фенове.

"В ЦСКА винаги е съществувала една мистика, тайнственост. Имаше (преди) една последователност в политиката на ЦСКА, всички ръководители я спазваха. На най-добрите и заслужили футболисти даваха възможност да продължат да работят в системата на ЦСКА, докато сега се получава обратното - употребяват ни и ни захвърлят. И ни принуждават да взимаме такива решения, каквото взех и аз.

Георги Русев: Със Стойчо Младенов не съм разговарял, легендите ни учат на много

Георги Русев: Със Стойчо Младенов не съм разговарял, легендите ни учат на много

"Примери са за нас"

Любовта ми към ЦСКА никой не може да ми я отнеме. Това, че съм преминал сега в ЦСКА 1948 - един клуб, създаден и основан от фенове на ЦСКА, и бивши мои колеги... Искам да попитам защо ние сме там? Бяхме употребени и изхвърлени. Мен ме принудиха. Отнесоха се много лошо с мен. Отношението след декември беше катастрофално! Къде да отида? Тук виждам, че цесекарството се спазва.

Целта на моето влизане в ЦСКА 1948 - да имаме единен ЦСКА. Никой не приема две ЦСКА-ата. Не може да има такова разделение. И аз така мислех, и на мен така ми говориха, че ЦСКА 1948 е създаден, за да пречи на другото ЦСКА, но сега се убедих, че не е така. В клуба, в който ще работя, не пречим на никого. Една от задачите ми е да стоплим отношенията с ЦСКА, да имаме разбирателство. Да имаме единен ЦСКА. ЦСКА на феновете. Вие представяте ли си, ако се обединим всички, какъв ЦСКА може да притежаваме? Аз си го представям и мечтая за това!

Мисля, че съм на точното място. Отново съм сред свои. Знам, че феновете се засегнаха много. Знам за тяхната реакция и тяхното разочарование, но във времето те ще разберат защо съм прав и защо съм отишъл тук. Защото искам единен ЦСКА и тук мога да работя за този единен ЦСКА. Никой не го устройва да има две ЦСКА-ата. И във времето ще видите отново, че имаме един ЦСКА. В това съм убеден, защо тези, които работят в 1948, са не по-малко цесекари от тези, които в момента са на "Армията". Не по-малко.

"Любослав Пенев да не се притеснява, никого не искам да сменям. Аз си имам други задължения. Той каза, че има мнение за мен, аз имам за него. Важното е да работим за общите цели на клуба. Приключих с треньорството", каза Младенов.

Добрин Гьонов: Скоро работата на Младенов ще даде резултати

Добрин Гьонов: Скоро работата на Младенов ще даде резултати

"Още с идването си той имаше идеи какво трябва да се промени"