ФК ЦСКА 1948 гостува на Черно море (Варна) в среща от 28-ия кръг на Първа лига. Столичани са на 3-о място с 57 точки и изглеждат като абонирани за тази позиция, тъй като водят с 9 точки пред утрешния си съперник. В същото време изостават с 8 от шампиона Лудогорец, заемащ 2-ото място към момента.

Въпреки че предстоят мачове във втората фаза, Янчев смята, че именно 3-ата позиция е реалната цел пред неговия отбор.

"Черно море е един от най-добре представящите се отбори и много силен домакин също така. Знаем силата на техния отбор. Много добър старши треньор имат в лицето на Илиан Илиев, който дълги години върши добра работа", започна Янчев.

Първият въпрос към него беше дали се притеснява, че при негативен развой на утрешния мач може да се стигне до слизане надолу в таблицата. "За притеснение не може да става въпрос, има доста мачове до края. Още повече, че само след три кръга ще се отдели първата 6-ца. Там всеки може да бие всеки и да губи точки от всеки. Рано е да мислим, че сме си свършили работата. Тепърва предстои развръзката на сезона. Така че последният месец и половина ще бъде най-важният".

Предвид програмата в 28-ия кръг, ФК ЦСКА 1948 може да се доближи на 8 точки от върха при добро стечение на обстоятелствата. Но въпреки това, бившият полузащитник не смята, че отборът му може да се придвижи над 3-ото място. "Шансове за шампиони? Не, аз съм по-реален човек. Мисля, реално и трезво. Няма смисъл да се говорят такива думи и нереални неща. В момента сме на 3-о място и ако можем да го устискаме, ще бъде добре. А вече всеки мач играем за победа, независимо срещу кого. Но това са силни думи, че можем да се намесим в борбата за титлата, предвид факта, че с отборите пред нас точковата разлика е голяма".

Ключови футболисти за ФК ЦСКА 1948 се завръщат в игра

Ключови футболисти за ФК ЦСКА 1948 се завръщат в игра

Възстановяват се по-бързо от очакваното