Педриньо даде интервю за престижното издание "CNN Brasil". Той говори за престоя си в България, като сподели, че има високи цели, сред които спечелване на трофей с "червените". 

"Адаптирал съм се и съм доволен от развитието си в Европа. Начинът на игра е различен. Имам свободата да творя и да завършвам. Вкарвал съм много голове и съм давал асистенции във важни мачове. Изживявам най-добрия момент в кариерата си. Работих усилено, за да съм тук днес. С опита, който трупам в Европа, съм сигурен, че ще бъда готов за всички предизвикателства, които предстоят", започна Педриньо.

"През първия сезон резултатите бяха впечатляващи. Успяхме да качим отбора на върха през цялото първенство и с много малка разлика не станахме шампиони. Отношенията ми със съотборниците и феновете са страхотни от самото начало. Те скандират името ми и признават усилията на терена. Да играя в Европа е преживяване, което ще ценя до края на живота си", каза още бразилецът.

"Играя в добре структуриран клуб, щастлив съм в Европа. Не мога да отрека, че имам големи цели за постигане в кариерата си. Винаги искам още. Чувствам се завършен играч. Тук дават приоритет на тактическата част и аз се научих много. Ще направя всичко възможно и невъзможно да вдигнем трофей. С постигането на тази цел ще дойдат хубаво неща. Сигурен съм", завърши Педриньо.