От ФК ЦСКА 1948 излязоха с официална позиция относно допинг скандала с техен футболист. По-рано днес стана ясно, че Димитър Видев е дал положителна проба. 

Ето какво написаха "червените":

"След новината в общественото пространство за спрените от Антидопинговата комисия състезателни права на Димитър Видев, ФК ЦСКА 1948 следва да внесе пояснение по казуса.

Клубът потвърждава информацията, като добавя, че посоченият състезател не е част от ФК ЦСКА 1948 от приблизително три седмици. Двете страни решиха да прекратят договора си по взаимно съгласие.

Важно уточнение по темата е, че футболистът е приел медикамента, довел до положителната допинг проба, извън тренировъчния и състезателния процес на отбора. Също така и че решението за приема на медикамента е взето лично от играча без препоръката за това да идва от медицинския или треньорския щаб на състава.

Клубът ни се стреми да бъде еталон за професионално отношение на всяко едно ниво в структурата си, както на терена, така и извън него. Честната игра и коректността заемат основно място в работата ни. Базирайки се на това ФК ЦСКА 1948 няма как да си позволи да предприеме действия в разрез с правилата и феърплея в спорта.

Пожелаваме на Димитър Видев бърза развръзка по казуса, както и здраве и успехи в бъдещите му предизвикателства!

От ръководството на ФК ЦСКА 1948"

Хванаха с допинг нападател на ФК ЦСКА 1948!

Хванаха с допинг нападател на ФК ЦСКА 1948!

От клуба го освободиха