Крилото Марио Топузов прави отлично начало на сезона с екипа на ФК ЦСКА 1948. 23-годишният играч вече има 4 асистенции и получава все повече шансове от треньора Любослав Пенев. Пред ТОПСПОРТ Топузов коментира представянето си, както и това на отбора и сподели какви са целите след доброто начало на сезона.

- Марио, започна отлично сезона, имаш 4 асистенции. Отборът се представя доста добре. Какъв е коментарът ти за кампанията до момента?

Да, започнахме доста добре. Допуснахме само две неприятни загуби, но смятам, че в тях заслужавахме поне равенство. Дори в мача с ЦСКА, справедливо бе да победим. Вървим доста добре. Следваме пътя си, който смятам, че е правилният.

- Стартирахте сезона с победа над Левски. Смяташ ли, че сте приятната изненада в първенството?

Не мисля, че сме изненада. През лятото направихме добра селекция, с чужденци. Вдигнаха класата. Дадохме заявка да сме сред челните отбори и смятам, че това е напълно заслужено, плод на много работа. Представянето ни не е изненада, а логичен резултат от големите ни усилия. 

Уникално постижение на Ивайло Чочев

Уникално постижение на Ивайло Чочев

Вече има 10 гола

- Какъв треньор е Любослав Пенев?

Много добър треньор. Изискващ, държащ на дисциплината. За нас нападателите, съветите му са безценни. Казва ни как да се позиционираме в определени ситуации, как да отиграваме. За мен е голяма чест да имам такъв треньор.

- Какви са целите пред отбора? Някои дори слагат ФК ЦСКА 1948 в сметките за борбата за титлата, какви са нагласите в отбора за това?

Нямаме конкретна цел. Извличаме максимума и следваме нашия път. Искаме да играем хубав футбол и гледаме мач за мач.

- Пристигна в отбора преди две години, как се стигна до трансфера ти от Септември (Симитли) във ФК ЦСКА 1948?

Да, тогава играех във Втора лига със Септември. Беше ме наблюдавал помощникът на тогавашния старши треньор на ФК ЦСКА 1948 Йордан Юруков. Моят наставник в Септември - Спас Стоименов беше дал препоръки за трансфера ми, помогна ми. Първите месеци във ФК ЦСКА 1948 бяха трудни за мен. Футболът беше по-различен, самата адаптация. С много труд се справих и сега се чувствам отлично в отбора.

- Как се промени отборът за тези две години, в които си в него?

Както вече споменах, дойдоха чужденци, които вдигнаха нивото. Имаме сплав между опитни, чужденци и млади играчи. Колективът е на много високо ниво. Смятам, че с доброто ни представяне до момента, бихме искали да постигаме още повече. Апетитът ни идва с яденето и имаме голяма амбиция.

- За какво мечтаеш във футболен аспект?

Всеки ден да надграждам своите качества. Ще видим докъде ще стигна. Всеки футболист си мечтае за трансфер в чужбина, но той не трябва да е на всяка цена. Офертата трябва да си заслужава. Разбира се, мечтая и да стана национал. Това е неповторима чест и се надявам някой ден да я изпитам.