Мениджърът на столичния ФК ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори пред сайта Sportal.bg за проблемите в родния футбол и неговите мечти за развитие.

Бившият играч на Спортинг и Щутгарт заяви, че няма никакво намерение да се намесва в управлението или работата на БФС. Той обаче иска да види ясна стратегия за излизането от кризата и е твърдо убеден, че са необходими генерални промени в родния футбол.

Балъков съжалява, че концепцията която той и останалите национални треньори бяха разработили преди време не бе реализирана.

"Това бе една концепция за работата на всички национални гарнитури и след това тя трябваше да обхване и целия футбол в България. Създадохме концепцията в една дискусия, но тя така и не достигна до клубовете", сподели Красимир Балъков.

Бившият национален халф се върна и към злополучния мач с Англия на стадион "Васил Левски" и обясни защо в Германия не смениха Льов след загубата с 0:6 от Испания. Според него политиката е била водеща, а не и футболните умения на българи и англичани.

Легендарният търновец призовава отговорни фактори във футбола да престанат с коментарите по теми, които са далеч от тях. Българският манталитет е големия проблем за развитието на родния футбол, смята Балъков.

Мартин Камбуров е безупречен от бялата точка и през този сезон

Мартин Камбуров е безупречен от бялата точка и през този сезон

Таранът ще има достоен заместник в този елемент от футболното изкуство