Изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов, е на мнение, че с днешните неуредици около клуба и БФС са били потъпкани всички футболни правила. Ето какво каза той пред колегите от "Дарик" и dsport минути преди да стане официално ясно, че двубоят няма да се играе.

"Аз съм изключително разочарован от случилото се през тази седмица. Още в понеделник казахме, че има бум на COVID-19 в отбора. Единадесет футболисти с професионални договори са с положителни тестове. Отделно имаме още няколко играчи, които са с отрицателни тестове, но не се чувстват добре. Същото важи и за трима души от екипа. Имахме огромно желание да изиграем тази среща, която за нас е с огромен емоционален заряд. Разочарован съм, че СТК и Апелативната комсия не уважиха нашето желание.

Окончателно: Мач между ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА няма да има

Окончателно: Мач между ФК ЦСКА 1948 и ЦСКА няма да има

СТК обоснова своето решение

Днес се потъпкаха правилата на феърплея. Ние бяхме в кореспонденция с БФС от началото на седмицата. До последно искахме срещата да бъде отложена, тъй като нямаше как да играем. Надявам се, че това, което се случи няма да повлияе на рекламния дял към нас. Искаме тази среща да бъде отложена. Този мач си заслужава. Също така съм сигурен, че съперниците ни също искат да играят, а не да спечелят служебно.

През есента също имахме много проблеми и отидохме да играем срещу ЦСКА със само 11 души. Тогава не се оплаквахме. Нашият екип направи програма и я предложихме. Тя обаче не бе одобрена. Въпросът бе да бъде променена програмата с един ден. Срещата ни с Арда е на 12 май, а ден по рано изтича карантината на шестима играчи. Ако всичко е наред смятам, че ще можем да играем мача в Кърджали", каза Гьонов.

Апелативната комисия към БФС отхвърли жалбата на ФК ЦСКА 1948

Апелативната комисия към БФС отхвърли жалбата на ФК ЦСКА 1948

Двубоят с ЦСКА остава по програма