Ръководството на ФК ЦСКА 1948 излезе с официална позиция по повод предстоящия мач с ЦСКА и проблемът със заразените играчи на тима. СТК вече отсъди, че мач в петък ще има, въпреки кризата при новаците. От клуба обаче са крайно недоволни от това и обявиха, че няма да излязат за двубоя. 

ЕТО ЦЯЛАТА ДЕКЛАРАЦИЯ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА ОТ СТРАНА НА ТОПСПОРТ:

На вниманието на Проф. д-р Костадин Ангелов, Красен Кралев, Михаил Касабов, Борислав Попов, СТК и цялото ръководство на Българския футболен съюз.

ФК ЦСКА 1948 настоява да бъде преразгледно решението на ръководството на БФС, касаещо датата на двубоя между ФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София, поради причините:

- Клубът има договори с 11 футболисти с положителни проби за COVID-19 към датата на мача. В добавка на това в спортно-техническия щаб на тима също има членове с положителни проби. Подчертаваме, че отлагането на мача е пряко свързано със запазването на здравето на всички участници в срещата.

- Решението е безпрецедентно за българския футбол. При идентични случаи през сезона желанията на други клубове за отлагане на мачовете им бяха уважени (ПФК Левски, ПФК Лудогорец, ФК Царско село, ПФК Славия, ПФК Берое). Вярваме, че феърплеят следва да бъде спазен и че той важи за всички отбори в страната. От ФК ЦСКА 1948 сме твърдо против неговото погазване.

Цветомир Найденов: Как за Левски и Лудогорец може, а за нас не?

Цветомир Найденов: Как за Левски и Лудогорец може, а за нас не?

Босът недоволства

Вследствие на възникналата ситуация излизаме със следното предложение:

ПФК Локомотив (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948 да се играе на 19.05.2021 г.

ФК ЦСКА 1948 - ПФК ЦСКА-София да се играе на 22.05.2021 г.

31-5 кръг от първата шестица на efbet Лига да се играе на 25.05.2021 г.

Баражът за Лига Европа да се играе на 28.05.2021 г. или 29.05.2021 г.

Ако Българският футболен съюз продължи да настоява двубоят ФК ЦСКА 1948 - ПФК ЦСКА-София да се играе по програма, от ФК ЦСКА 1948 сме категорични, че такъв мач няма да се състои, защото тимът ни няма да излезе на терена за срещата, поради горепосочените причини.

ФК ЦСКА 1948 е готов да търси докрай правата си по казуса.

С уважение,

Добрин Гьонов - изпълнителен директор на ФК ЦСКА 1948