ФК ЦСКА 1948 стана част от благотворителния търг на Bulgarian Football Shirts с каузата - "Заедно за Емо".

Клубът  дари мачов екип на лидера на тима Ивайло Чочев, с който той игра през изминалия сезон 2021/22. Фланелката на халфа е разписана лично от него, а всеки, желаещ да се включи в търга, може да наддава под публикацията с екипа на Чочев във Facebook страницата на Bulgarian Football Shirts тук.

"Всички във ФК ЦСКА 1948 вярваме, че заедно сме по-силни. Нека помогнем на Емо!", призовават "червените".

Повече информация за търга и каузата:

С наближаването на коледните и новогодишни празници всеки един от нас се надява мечтите му да се сбъднат през Новата година. И ако мнозина жадуват за така дългоочакваната промоция на работното място, пътуване до екзотичен остров или нов автомобил, то 22-годишният Емo Ангелов от Добрич мечтае просто да може да ходи отново.

Преди четири години талантливият футболист на ПФК "Добруджа 1919" претърпява тежка катастрофа, която едва не отнема живота му. Емо оцелява след продължила цели 47 дни битка. За съжаление, вследствие на жестокия инцидент получава квадриплегия и остава прикован към инвалидната количка.

Днес младото момче не е загубило надежда, че един ден отново ще се изправи на крака и ще може да се върне към нормалния си живот. Надежда му дават и от специализирана клиника в Тайланд. За лечението в нея обаче са необходими непосилните за семейството му 252 хил. долара.

С цел да подкрепи Емо, да призове максимален брой хора да му подадат ръка и помогнат в трудния момент, екипът на Bulgarian Football Shirts организира благотворителен търг. В аукциона, който ще започне официално на 15 декември в 10:00 ч. и ще продължи седмица - до 20:00 ч. на 22 декември, ще бъдат разиграни множество ценни спортни артикули с висока колекционерска стойност.

Сред най-атрактивните са дарена лично от Стилиян Петров фланелка на Астън Вила; предоставена за каузата от семейството на Григор Димитров тениска на Гришо; тенис ракета на Цветана Пиронкова; носени лично от Владимир Николов и Цветан Соколов волейболни фланелки на националния отбор на България и много други.

В благотворителната инициатива ще бъдат разиграни и фланелки на Филип Кръстев, Кирил Десподов, Иван Турицов, Тодор Неделев, Димитър Илиев, Ивайло Чочев, Даниел Димов и други наши бивши и настоящи национали. Място в търга ще намерят и боксови ръкавици с автограф на Тервел Пулев, състезателни екипи на сестри Стоеви, Пламена Митков, Мартин Чой, Станимира Петрова и спортни артикули и сувенири, дарени от Димитър Кузманов и "златните" ни момичета.

Всеки, който има желание, може да помогне по някакъв начин на Емил. Дори и да не успее да подкрепи финансово каузата, то най-малкото, което може да направи, е да сподели информацията за търга или да дари артикул, който би предизвикал интерес и генерирал средства.

Дарителска банкова сметка на Емo Ангелов:

Общинска банка

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG15 SOMB 9130 1068 3770 02

Емo Николаев Ангелов

Тодор Янчев: Да наследиш Любо Пенев е голямо предизвикателство, но аз не се предавам лесно

Тодор Янчев: Да наследиш Любо Пенев е голямо предизвикателство, но аз не се предавам лесно

Новият наставник говори пред клубната телевизия