Главният мениджър на ФК ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди мача срещу Левски. Новакът в елита загуби тежко от "сините" през есента - с 0:3 на "Герена". Сега ще търси реванш.

"Готови сме не само за този мач, но и за следващите. Няма да е лесен за нас мачът, но и за Левски няма да е. Очакваме емоционален мач, в който и двата отбора ще се борят за победа.

Мачът срещу Левски от първия полусезон вече не си го спомням. С различен треньорски щаб са, по различен начин играят. В Търново играха с две системи на игра. Ние сме ги разучили и те са ни разучили, всичко е въпрос и на малко късмет и кой има по-добър ден.

Притеснения нямаме. Анализираме им сме силните страни. Особено с привличането на нападателя от Монтана Билал Бари имат още един качествен футболист. Знаем им силните страни и ще се опитаме да им се противопоставим, за да си спечелим мача. Вижда се, че имат колектив, играят задружно, компактни са, борят се до последната секунда за всяка една точка. Ние уважаваме винаги противниците си, но искаме да се развиваме и всеки мач да играем за победа. Няма да е изключение и този мач с Левски.

Разбрахме се да приключим темата за Мартин Камбуров, който така или иначе го няма. Неговата позиция няма кой да я заеме, защото е гарант за голове и от години е голмайстор в българското първенство. От тази гледна точка ни липсва много, но философията на този клуб я знаете - 70-75% млади футболисти, които тепърва ще растат и ще се доказват.

Виждам, че желанието го има, но не може да сравняваме 40-годишен футболист с 20-годишен. На 20-годишния му трябва опит и време да се научи на това, което Камбуров дълги години е правил.

Никога един такъв мач не е нормален - между ЦСКА и Левски. Тези мачове се чакат и от двете страни с голямо нетърпение.

Решението на Кирил Котев е лично. С него съм работил професионално по най-добрия начин и съжалявам, че в бъдеще няма да ми помага.

Ще гледаме дербито на върха с най-голям интерес, защото играе първият с втория. Не често се случват такива двубои, ще бъде интересен мач. Каквото и да се случи, първенството няма да бъде решено. За нас е най-добре да бъде равен. Ние гледаме себе си", каза той.

Официално: Кирил Котев напусна ФК ЦСКА 1948

Официално: Кирил Котев напусна ФК ЦСКА 1948

Сам е взел решението да си тръгне