Какво е бъдещето на Царско село? Ще продължи ли Първа лига да бъде от 14 отбора? Тези въпроси все още витаят сред футболната общественост и поради тази причина "Тема спорт" потърси отговорите им от собственика на "царете" Стойне Манолов. Ето какво разкри бизнесменът.

Г-н Манолов, в един момент се появи усещането, че ви е писнало да се занимавате с футбол...

- (Смее се) Че ми е писнало, е така. Не е лъжа. На всеки би му писнало да инвестира свои пари, и то много, а в замяна да не получава нищо. В крайна сметка обаче реших да продължим.

Кой ще бъде треньорът, на когото ще гласувате доверие да опита да запази елитния статут на Царско село?

- Името на новия наставник ще бъде оповестено на 11 януари, когато започваме подготовка. Тогава ще излезем с официално съобщение от клуба.

След края на есенния дял пуснахте всички футболисти да си ходят. Нямаше ли вариант някой да бъде продаден, за да покриете част от загубите?

- Имаше вариант, но реших да не им преча, а да помогна. Като свободни агенти те много по-лесно можеха да си намерят отбори. Все пак тези играчи имат семейства и трябва да мислят за бъдещето си. Сега обаче има вариант някои от тях да се върнат при нас. Желание от тяхна страна има.

А има ли вариант Любослав Пенев да се завърне начело на тима?

- Не, с Любо Пенев приключихме отношенията си.

Два елитни отбора искат Любо Пенев

Два елитни отбора искат Любо Пенев

Ето кои са

По всяка вероятност ще потърсите играчи под наем. С кои клубове ще говорите да вземете техни футболисти?

- Може и това да се случи. Обмисляме варианти. Ще има повече яснота в следващите дни, но да, напълно е възможно да се свържем с някои от водещите клубове за съвместна работа.

Доколко отговаря на истината, че Царско село ще продължи да съществува само защото имате да получавате пари от трансфери.

- Истина е, че имаме да получаваме пари от трансфери в бъдеще. Така са оформени договорите, но не това е причината да продължи Царско село. Тези суми са дължими към нас, независимо в коя група сме.

Доколко академията на клуба е важна за вас?

- Много. Харесва ми да гледам как растат децата. Харесва ми да знам, че им помагаме и им даваме възможност и условия да следват мечтите си. Но за съжаление, я няма пълната удовлетвореност, тъй като в България не се работи коректно. Непрекъснато ни крадат деца, а ние не можем да направим нищо. Законодателството в нашата държава не ни помага по никакъв начин. И остава горчивина.

Появиха се слухове, че сте затоплили отношенията с Гриша Ганчев и има вариант да помагате в ЦСКА?

- Много правилно се изразихте - слухове, които не отговарят на истината. Това като цяло е двустранен процес. Собствениците на ЦСКА (б.а. -Гриша Ганчев и Юлиян Инджов) са достатъчно стабилни, за да се нуждаят от помощ. Те никога не са показали, че искат да работим заедно. Аз можех да помагам от много години, но да сте видели някаква размяна на футболисти? Наш играч да е отишъл в ЦСКА или обратното - техен да дойде при нас? Така че няма нищо вярно в подобни слухове.