Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е на мнение, че отборът му има класата за Шампионска лига. Два кръга преди края на сезона във Висшата лига лондончани са на седмо място. 

Ако бъде запазено, то ще бъде достатъчно за място в Европа, стига големият съперник Арсенал да не спечели турнира за Купата на Англия.

"Мисля, че Тотнъм би бил много по-добре без всички тези проблеми, които имахме с контузии. Никой друг отбор не е преминал през това. Фактът, че сме четвърти в класирането от идването ми без Юго Лорис, без Хари Кейн, без Муса Сисоко и без Хюн-Мин Сон, показва, че имаме много добър потенциал. Минимумът, който заслужаваме, е място в европейските клубни турнири. Лига Европа не е турнир от нашето ниво, ние заслужаваме нещо повече, но сме задължени да спечелим следващите си два мача", каза Моуриньо.

"Казах на играчите, че спечелим ли тези два мача, ще спечелим и Лига Европа догодина. Знам, че не е толкова просто и че Лига Европа е много продължително състезание с добри отбори, но това е начинът да мотивирам играчите, защото ние сме на ниво Шампионска лига", добави опитният специалист.

Тотнъм сломи Нюкясъл с два гола на Хари Кейн

Тотнъм сломи Нюкясъл с два гола на Хари Кейн

"Свраките" бяха изравнили в началото на второто полувреме