Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте критикува програмата на футболните мачове в Англия след Мондиал 2022, тъй като срещи от турнира за Купата на лигата са насрочени само няколко дни след финала на първенството в Катар през следващия месец. Световният шампионат продължава до 18 декември, а четвъртият кръг от Купата на лигата ще се проведе в същата седмица, а Висшата лига се подновява на 26 декември.

"Лудост е да се провежда Световно първенство по време на вътрешните първенства и Шампионската лига. Подобна програма е лудост. Честно казано е наистина странно, че в Англия започваме да играем три дни след финала на Мондиала. Ние сме единствената страна, която ще го направи. Италия, Франция, Испания, Португалия и други ще дадат време на играчите да си отдъхнат", обясни Конте.

Антонио Конте: Изпитвам голямо уважение към Юрген Клоп

Антонио Конте: Изпитвам голямо уважение към Юрген Клоп

Италианецът говори преди сблъсъка с Ливърпул

"Според мен е лудост да играем мач на 21 декември, три дни след финала", добави Антонио Конте, според когото ръководните органи на международния футбол са създали "невъзможна" ситуация.

"Много пъти чувам да се говори за здравето на играчите, но това са само любезности, защото явно никой не се тревожи за това при подобна програма", каза още италианският специалист.