Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте заяви, че той и играчите му трябва много да внимават, ако иската да играят в Шампионската лига през следващия сезон. Специалистът говори преди сблъсъка с Арсенал, който е решаващ за последното място в турнира на богатите. "Шпорите" са на пето място в класирането, на 4 точки зад съперника си от Лондон.

"Продължавам да говоря на футболистите ми да се наслаждават на момента, защото три кръга преди края още имаме шанс да се преборим за Шампионската лига. Това значи, че сме свършили добра работа, но тя не е довършена.

Ще се опитаме да спечелим три точки, но няма да е лесно, защото се изправяме срещу наистина добър и организиран отбор. Мисля, че Микел Артета e свършил страхотна работа.

Всеки, който ме познава, знае, че аз искам да спечеля всеки мач. Опитвам се да предам това и на играчите ми. Анализирахме мача на следващия ден и ако имаше отбор, който заслужаваше да спечели, това беше Тотнъм, а не Ливърпул. Мисля, че Клоп разбра, че е спечелил точка, а не загубил две.

Юрген е интелигентен, той бе малко разочарован след мача. Но за всеки треньор и важно да е фокусиран върху неговия отбор, а не върху съперника. Когато го правиш, търсиш извинение или алиби, защото не си свършил нещо както трябва", каза Конте.

Тотнъм и Ливърпул завършиха наравно 1:1

Тотнъм излъга Ливърпул и препъна шампионските амбиции на мърсисайдци

След 35 мача мърсисайдци имат 83 точки, колкото и "гражданите"