Италианският тенисист Яник Синер заяви, че не съжалява за загубения финал от Новак Джокович, защото това го e направило по-добър тенисист.

22-годишният Синер отстъпи с 3:6, 3:6 в спора за титлата във Финалите на АТП и макар да бе победител в груповата фаза, не успя да зарадва публиката в "Пала Алпитур" в Торино с най-големия успех в кариерата си.

"Новак игра страхотно, особено от дъното на корта. Мисля обаче, че в определени моменти не бях достатъчно смел. Освен това се усещах и леко отпаднал физически. Срещу най-добрия играч в света това прави голяма разлика", каза Синер, цитиран от сайта на АТП.

"Тенисът е интересен, защото всеки ден е различен. Онзи ден аз спечелих срещу него. Сега, при същите условия, загубих. Тази загуба ми показва, че има още много какво да уча. Мисля, че мачовете с Новак ме правят по-добър играч. След всяка загуба има какво да науча и трябва да работя върху това.

През последната година имаше доста позитиви в играта ми, особено през втората ѝ половина. Едно от нещата, които успях да изчистя, е това да не се оплаквам, когато играта ми не върви.

Това е от нещата, които правят разликата понякога. Доволен съм и че успях да играя много важни мачове на най-големите кортове в света. Надявам се това да ми помогне през следващия сезон", завърши Синер, който ще приключи годината като номер 4 в ранглистата.

Терминатор! Джокович прегази Синер и спечели за рекорден път Финалния турнир на АТП

Терминатор! Джокович прегази Синер и спечели за рекорден път Финалния турнир на АТП

36-годишният сърбин победи убедително на финала