Виктория Томова се срина драматично в края на третия сет и загуби единствения си квалификационен мач за Australian Open 2019. Първата ракета на България водеше с 4-2 и сервираше за мача при 5-4, но загуби от американката Варвара Лепченко с 6-4, 2-6, 6-7(6-10).

Сесил Каратанчева отпадна още на старта на квалификациите за Australian Open

Сесил Каратанчева отпадна още на старта на квалификациите за Australian Open

Българката отстъпи пред Ейша Мухамад

Двубоят започна лошо за Вики, която допусна изоставане от 0-3 гейма. След страхотна серия тя взе 6 от следващите 7 гейма. Вторият сет беше изцяло за Лепченко, която проби при 2-1.

Третата част беше много оспорвана. Томова диктуваше събитията на корта. Тя започна с пробив и стигна до 4-2. Лепченко върна брейка за 4-4. Вики се мобилизира и проби за 5-4.

За съжаление се стигна то първия дълъг тайбрек на сингъл в историята на Australian Open. В него Лепченко дръпна с 3-0 с два мини брейка. Това ѝ даде решително предимство и американката спокойно затвори мача с 10-6.

Българката може само да съжалява за лошия жребий противопоставило я на толкова силна съперничка още в първия квалификационен кръг. През миналата година тя влезе в основната схема като "лъки лузър".