Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в Съндърланд.

Във финалната среща нашите момичета отстъпиха на Русия с 0:3 победи. Йоана Константинова загуби с 4:6, 1:6 от Алина Корнеева за 93 минути игра. След това Росица Денчева падна с 1:6, 3:6 от Мира Андреева.

България си осигури място в група I на зона Европа/Африка на "Фед Къп" и за следващия сезон

България си осигури място в група I на зона Европа/Африка на "Фед Къп" и за следващия сезон

Скандинавките взеха непреодолим аванс от 2:0 победи

В срещата на двойки Йоана Константинова и Елизара Янева загубиха в два сета от Мира Андреева и Дана Позхидаева. Преди това поражение българките елиминираха отборите на Франция и Украйна.

България се представи в състав Йоана Константинова (TK "Плевен-ПСК", гр.Плевен), Елизара Янева (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) с треньор Даниел Ангелов.

Даниил Медведев спечели Sofia Open 2019

Даниил Медведев спечели Sofia Open 2019

Руснакът надигра категорично Мартон Фучович на финала с 6-4, 6-3

България за седми пореден цикъл класира отбори на финалите на европейски първенства, което се случва за първи път в историята. Добрата серия започна от 2016 г. и можем да я свържем с появата на програмата 3Т, която е вече част от "Новите шампиони".

Този успех показва цялостната работа на федерацията. Добра планираност на международните турнири и добра подготовка на състезателите. През лятото на 2016 г. момичетата до 12 г. в състав Катерина Димитрова, Денислава Глушкова, Стела Пеева с треньор Крум Крумов станаха европейски шампионки.

През следващата седмица юношите на България до 16 г. ще участват на финалите на Европейската отборна зимна купа във Франция.

Григор Димитров може да играе за купа "Дейвис"

Григор може да играе за купа "Дейвис"

"През годините различни фактори не са му позволявали да играе"