Руснакът Даниил Медведев спечели Sofia Open 2019. На финала в "Арена Армеец" той победи категорично унгареца Мартон Фучович с 6-4, 6-3 за 1 час и 21 минути игра.

Развитие на мача точка по точка.

Още в първите минути стана ясно, че ще има игра на котка с мишка. Медведев веднага натисна подаването на съперника си и търсеше бърз пробив. Фучович успяваше да се спаси най-вече с отлични начални удари в подходящите моменти.

Неизбежното се случи във седмия гейм. Фучович направи двойна грешка и загуби първия си сервис. Въпреки това унгарецът върна веднага брейка, малко като на шега. Той пласира отлични ретури на втория сервис на руснака и изравни 4-4.

В следващата партия на практика се реши мача. Фучович направи всичко възможно, но беше пробит за втори път. Медведев затвори сета с 6-4 с гейм на нула за 46 минути.

Снимка 405688

Източник: LAP.bg

Решителният брейк във втория сет се случи още в началото за 2-1. Медведев доминираше с убийствено точния си бекхенд. Единствено липсата на втория сервис на руснака отлагаше края на мача.

Фучович имаше възможности за брейк при 2-3, но сякаш не вярваше, че може да го направи. Руснакът дори направи още един пробив на нула, с който затвори втория сет с 6-3 за 34 минути.

Даниил Медведев заслужено спечели турнира. Той загуби само един сет в първия си мач срещу Робин Хаасе. Вчера в мача си с Гаел Монфис той показа, че е най-добрият в четвъртото издание на Sofia Open. Мястото му в Топ 10 е само въпрос на време.

Мартон Фучович игра достойно на финала, но имаше късмет с отпадането на фаворитите в неговата част на схемата.

Снимка 405686

Източник: LAP.bg