Стефанос Циципас вярва, че се е доказал пред критиците, спечелвайки първа титла от турнирите по тенис на трева. В събота представителят на Гърция, заемащ шесто място в световната ранглиста, триумфира във финала в Майорка.

"Хората се съмняваха, че мога да играя и на трева. Това трябва да се каже задължително. Никога не съм се съмнявал в себе си. Винаги съм твърдял, че съм силен и на тази настилка, която е една от любимите ми. Уверен съм точно в това. Обичам да играя на трева. По-приятно ми е от мачовете на клей", категоричен е Циципас.

Той се наложи над Роберто Баутиста Агут на финала в Майорка вчера.

"Миналата година беше изключително трудна за мен. Не играх нито един мач на трева преди "Уимбълдън". Опитвал съм да играя еднакво на клей и на тревен корт. Това беше огромна грешка. Техниките и тактиката са много различни. Последните ми две участия на "Уимбълдън" не бяха нещо специално, дано сега се получи нещо доста по-различно", каза още Циципас.

Той ще играе срещу швейцареца Александър Ричард в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания през следващата седмица.

Кирьос иска да носи черни дрехи на "Уимбълдън"

Кирьос иска да носи черни дрехи на "Уимбълдън"

Разбуни духовете на Острова