Гръцкият тенисист Стефанос Циципас стана вторият сигурен полуфиналист на финалния турнир на ATP в Лондон. Във мач от група "Андре Агаси" Циципас се наложи убедително на германеца Александър Зверев с 6-3, 6-2.

Първият сет беше равностоен. Въпреки леките колебания в петия гейм Циципас нанесе първи решаваща удар и проби за 5-3. След това той лесно затвори частта на свое подаване.

Рафаел Надал обърна Даниил Медведев в изключителен мач в Лондон

Рафаел Надал обърна Даниил Медведев в изключителен мач в Лондон

Испанецът спаси мачбол при 1-5 в третия сет

Това сложи начало на пълната доминация на Циципас до края на срещата. Той проби още в първия гем, вземайки инициативата. Нов брейк за 4-1 окончателно сложи край на интригата. Зверев успя да вземе още един гейм, колкото да направи загубата по почетна.

Това е втора победа за Циципас и той има сетово съотношение 4:0. Той и не може да бъде изместен от Рафаел Надал и Даниил Медведев, с което  е сигурен участник в следващата фаза. Преди последните срещи Зверев има една победа и съотношение 2:2, Надал е също е с един успех и 2:3. Медведев също има шанс да продължи, но трябва да постигне двусетова победа срещу Зверев и Надал да загуби от Циципас.