Рожър Федерер и Рафаел Надал изиграха най-зрелищния мач на "Уимбълдън" 2019. Двамата направиха множество запомянщи се разигравания. Независимо от тревната настилка размените често бяха продължителни с постоянна промяна на инциативата. Швейцарецът спечели със 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4 за 3 часа и 6 минути.

Борг и Макенроу играеха за "жълти стотинки" в сравнение със сегашните тенис звезди

Борг и Макенроу играеха за "жълти стотинки" в сравнение със сегашните тенис звезди

Наградните фондове в "Големия шлем" достигнаха до космически висоти

В първия сет нивото на сервисите беше много високо и двамата бързо печелеха подаванията си. Единствената възможност за пробив беше в осмия гейм за Федерер, но Надал я неутрализира  със сервис.

В тайбрека испанецът водеше играта до средата, но след това "Маестрото" пласира хубави ретури и спечели със 7-3 след 53 минути.

Снимка 433770

Източник: GettyImages

В началото на втората част Надал пое инициативата. Той изпусна да вземе втория гейм след две точки за пробив. "Матадора" се спаси на два пъти в третата партия, но след това даде само четири точки на съперника си за 6-1 след 37 минути. В този период Рафа връщаше всчико и форсираше грешки на съперника си.

Снимка 433769

Източник: GettyImages

Федерер си върна нивото и проби за 3-1 в третия сет. Той имаше много труден пети гейм, но остана концентриран и измъкна 3 точки за рибрейк. Това сложи край на съпротивата на Надал в частта след още един пробив и 6-3 за Федерер след 39 минути.

"Матадора" от Майорка не искаше да се предава, но отново беше леко разколебан в третия гейм на оказалия се последен четвърти сет. Роджър проби за 2-1 и взе решително предимство.

Снимка 433773

Източник: GettyImages

Разиграванията продължаваха да бъдат дълги и красиви, но тенденцията беше на страната на Федерер, При 5-3 той достигна до мачбол, спасен от сервиса на Надал. Рафа отрази още една точка за мача и намали на 4-5.

В следващия гейм имаше цялата красота на тениса. Надала спасяваше всичко, докато Федерер сбърка една невероятна топка и попадна под угрозата пробивът да бъде върнат. Испанецът спаси мачбол след може би най-красивото разиграване в срещата. Федерер отговори с ас. Надал направи невероятен минаващ диагонал и за четвърти път оцеля. Швейцарецът сътвори смазваща комбинация след дълъг сервис. И накрая Рафаел Надал сбърка от бекхенд при петия мачбол. Публиката стана на крака и дълго време аплодира двамата майстори.

Снимка 433774

Източник: GettyImages

Така в неделя е поредното шоу Новак Джокович - Роджър Федерер - №48. Фаворит е сърбинът, но с днешната си игра "Маестрото" спокойно може да вдигне  вдигне осмата си купа на "Уимбълдън". Джокович се бори за шеста, но той има три победни финала срещу Федерер от 2014 г. до 2016 г.

Снимка 433782

Източник: GettyImages