Холандците Матве Миделкооп и Робин Хаасе се класираха за финала на турнира на двойки на Sofia Open 2018. Те се наложиха в атрактивен мач над Скот Липски (САЩ) и Дивиж Шаран (Индия) със 6-4, 6-2 в мач продължил 52 минути. Утре на финала поставените под №4 ще играят с водачите на долната половина от схемата Никола Мектич (Хърватия) и Александер Пея (Австрия). Срещата ще започне преди решителния двубой на сингъл.

Всички резултати на Sofia Open 2018

Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Срещата започна с два пробива за холандците, които бързо дръпнаха с 3-0. Двойката Липски - Шаран обича да играе атакуващо, като двамата се изтеглят напред при всяка възможност. Миделкооп и Хаасе изпълняват по-добри начални удари, предпочитат да се защитават от задната линия. Двете противоположни тактики доведоха до много зрелищни разигравания.

Липски и Шаран успяха да се върнат и дори да изравнят. Но сервисът на индиеца беше пробит отново и за опитни играчи като холандците не беше проблем да спечелят частта със 6-4 за 29 минути.

Вторият сет започна с пробив. Липски се пропука и фаворитите бързо поведоха с 2-0. В третия гейм представителят на индийската школа Шаран за първи път в мача взе подаването си. Но това се оказа само временно съживяване и Липски отново се провали при сервирането си. Последваха няколко хубави разигравания и успех за Миделкооп - Хаасе за още 22 минути и 6-2.

Така опитните холандци завоюваха трети успех на Sofia Open 2018 и си осигуриха вече 14,280 Евро. Липски и Шаран ще си разделят 7,740 Евро и ще добавят 90 точки за световната ранглиста.

Победителите в утрешния финал ще бъдат възнаградени с 27,170 Евро и 250 точки. Загубилите ще добавят по 150 точки за ранглистата на ATP..

Снимка 339472

Източник: GettyImages