Раду Албот стана първият тенисист от Молдова с титла от турнир от ATP. Вой вдигна купата в Делрей Биич (САЩ) след обрат във финала срещу британеца Даниел Еванс. Албот спечели заключителния мач с 3-6, 6-3, 7-6(7).

Григор Димитров се завърна в Топ 30 без да играе

Григор Димитров се завърна в Топ 30 без да играе

Българинът изпревари Франсис Тиафо и Фернандо Вердаско, които не защитиха точките си

"Мисля, че много хора гледаха мача, специално моите родители и приятели. И искам да кажа "Здравейте" на родителите си, защото те гледат всичките ми мачове през нощта и не спят", сподели Албот след успеха.

Раду, който е №82 в световната ранглиста, триумфира след двойна грешка на Еванс в последната точка. Преди това молдованецът спаси три мачпоинта в тайбрека на третия сет. Той водеше с пробив и 2-1 в последната част, когато дъждът прекъсна мача за 56 минути.

Еванс мислеше, че е спечелил мача при 6-5 в тайбрека. Тогава той успешно обжалва аут, но решението беше, че трябва да има преиграване, защото Албот можел да отиграе топката. Британецът е на прага да се върне в Топ 100 след завръщането му на корта. Той изтърпя наказание за употреба на кокаин.

"Ние всички искаме да спечелим и аз имах позиция, да го направя. Беше висококачествен мач, но трябваше да победя", сподели разочарованият Еванс.