Григор Димитров бе определен като един от най-знаковите играчи, проправили си път през сериите "Чалънджър" към Световния тур на АТР.

Официалният сайт на Мъжката асоциация споменава как роденият в Хасково тенисист е започнал професионалния си път през 2010 година с много очаквания и медиен интерес, за да се превърне днес в една от звездите на спорта.

"В началото на 2010-а българинът вече бе популярен сред играчи, журналисти и фенове, тъй като бе спечелил "Уимбълдън" за юноши две години по-рано. 18-годишният тенисист започна професионалния си път с много очаквания, като той го изведе впоследствие до номер 3 в световната ранглиста и триумф във Финалите на АТР през 2017 година".

"Началото на кариерата на Димитров бе много силно с редица силни представяния в "Чалънджър" сериите. Григор съумя в първата си пълна година при професионалистите да се изкачи от извън топ 300 в ранглистата до 106-а позиция. Той записа 30 победи, включително печелейки първия си турнир от сериите "Чалънджър" в Женева (на клей), последван от два триумфа в Банкок месец по-късно. Григор игра и финал в Орлеан, регистрира общо 23 победи и само 5 поражения, което е впечатляваща статистика", пише сайтът на АТР.

Григор Димитров: Ще бъдем още по-силни всички през 2020 година

Григор Димитров: Ще бъдем още по-силни всички през 2020 година

"Съжалявам, че не мога да присъствам"