Пол Макнами ще бъде консултант на българските тенисисти на Australian Open. За първи път от много години насам двама родни таланти ще попаднат в основната схема при юношите и девойките в Мелбърн. С великолепното си представяне през годината това право получиха Гергана Топалова и Адриан Андреев.

Освен това, в Австралия ще участва първата ракета на България при жените Виктория Томова, а Сесил Каратанчева също има шанс да попадне в квалификациите.

Снимка 311746

Източник: LAP.bg

Пол Макнами е бивш австралийски тенисист и треньор, а също така е директор на турнира "София Оупън". Достигал е до първото място в световната ранглиста на двойки и е спечелил 23 титли, включително две от Аustralian Open и две от Уимбълдън.

"Късметлия съм, че и в миналото имах възможност да работя с Българската федерация по тенис. Работихме заедно с отбора за Купа "Дейвис", както и за турнира "София Оупън", което беше невероятно", заяви Макнами.

Пол Макнами: Това е моментът за Григор Димитров!

"Това е моментът за Григор Димитров!"

"Играта му е красива, сервисът - невероятен"

"Сега ще се опитам да помогна на бъдещето на българския тенис. Аз съм австралиец и ще бъда в Австралия, а за младите български тенисисти, като Гергана и Адриан, ще бъде първо посещение в страната, така че условията там са съвсем различни.

Младите ви тенисисти изглеждат в чудесна форма, така че няма да имат проблеми. Освен това, те имат и страхотен модел за подражание. Световният номер 3 все пак е българин", допълни Макнами.