Пол Макнами е доволен от турнира Sofia Open 2018, който приключи в неделя. Директорът е оптимист за бъдещето на надпреварата в София:

Квалификантът Мирза Башич е шампион на Sofia Open 2018

Квалификантът Мирза Башич е шампион на Sofia Open 2018

Босненецът надигра на финала Мариуш Копил след зрелищни три сета

"И ние бяхме разочаровани, надявахме се той (Григор Димитров) да се възстанови, но и Стан беше чудесен, той почти стигна до финала, но Башич изигра великолепен мач, но благодарим на Стан, че дойде, това беше важно", коментира Макнами отсъствието на Гришо.

"Най-лошото беше свързано с Григор, когато той обяви, че няма да дойде, със сигурност това беше най-неприятният момент, защото той е обичан в България, трябваше да защитава титлата си, най-доброто беше когато Стан каза да.

Хареса му тук, хареса му как публиката го прие, беше много тъжен, че трябваше да си тръгне по-рано. Всъщност, всеки си върши работата, но винаги се случва по нещо през тази седмица. Като например случая с Григор. Това е добър пример. Тук трябва бърза реакция, винаги има нещо в последния момент. Хора седнали на грешната седалка например. Но добрата воля в случая е чудесна. Видяхме колко хора имаше вчера в залата, над 9000 зрители. Без Григор, това е показателно, че хората искат турнира да остане в София.

Направили сме всичко по силите ни, но това не е мое решение. То е на собствениците, на управата. Но мисля, че те са окуражени от това, което са видели, но все пак е рано да се говори за финално решение в този момент, но аз съм оптимист и се надявам догодина отново да съм тук".

Мирза Башич: Трудно ми е да повярвам, че спечелих Sofia Open

Мирза Башич: Трудно ми е да повярвам, че спечелих Sofia Open

Босненецът благодари на публиката за помощта във финала срещу Мариуш Копил