Испанската тенисистка Паула Бадоса, която даде положителен PCR тест преди Australian Open 2021 заяви, че условията, при които е настанена в Мелбърн, са най-лошите, с които се е сблъсквала.

23-годишната тенисистка каза пред "Марка", че все още не е получила тенис оборудването, което е поискала преди пет дни, няма никакво място за трениране, хотелската ѝ стая е без прозорци и няма право да напуска стаята си до 31 януари.

Все още не е ясно с кой точно щам на коронавируса е заразена Бадоса, но ако се окаже, че е новият, тя ще трябва да остане под карантина до 5 февруари, а от Откритото първенство на Австралия започва на 8 февруари.

"Чувствам се изоставена. Нямам тренировъчната екипировка, която поисках преди пет дни. Не знам от кой вирус съм болна, нямам никаква информация от организаторите. За тренировки използвам единствено шишета с вода", каза испанката.

Тя заяви, че дели стая от 15 квадратни метра с треньора си Хавиер Марти и такива условия са напълно неприемливи за професионален спортист.

"Това е безспорно най-лошото преживяване, което съм имала в кариерата си на тенисистка. Условията са безобразни и не съм очаквала това. Първото нещо, което хората казват, когато си болен, е да отваряш прозорците на стаята си широко.

В моята стая няма прозорци и трудно има и 15 квадратни метра. Загубих всякаква физическа подготовка. Ако напусна стаята на 31 януари, ще имам една седмица за тренировки. Ако остана тук до 5 февруари, ще бъде невъзможно да се подготвя за турнира", добави Бадоса.

Григор Димитров: Аз съм от късметлиите, които излизат навън и тренират

Григор Димитров: Аз съм от късметлиите, които излизат навън и тренират

"Хората са много приятни, дано имаме чудесно лято"