Българската тенисистка Цветана Пиронкова получи "уайлд карда" за основната схема на "Ролан Гарос" 2020. Прекрасно игралата в Ню Йорк пловдивчанка е впечатлила организаторите, които по правило дават специалните покани на свои сънародници.

Цвети участва на US Open 2020  с "протектед ранкиг". Това е мястото в рангистата, което е заемала преди да съобщи, че спира временно с тениса заради майчинство. В Ню Йорк много състезателки се отказаха от страх от коварния коронавирус. Не така стоят нещата в Париж. Почти пълният списък на най-добрите изпрати Пиронкова в квалификациите.

Нашето момиче сподели при пристигането си в София, че би участвала на "Ролан Гарос" само с "уайлд кард" защото е много малко времето до пресявките и тя трябваше почти директно да замине за Франция. Другите не французи с покани са канадката Южени Бушар, играла финал в Истанбул в неделя от 262-а позиция в света и бившият световен №1 - шотландецът Анди Мъри.

Цвети трябва да се представи добре в още един силен турнир и вече няма да има нужда от повече изключения за влизане в основна схема.

Цвети Пиронкова - боецът, който ни обедини в най-обърканото време

Цвети Пиронкова - боецът, който ни обедини в най-обърканото време

Светът отново затаява дъх пред забележителната ѝ игра

Снимка 495667

Източник: LAP.bg