Имахме нужда от обединение. От нещо, което да ни събере, но не там по площадите, а по-надълбоко - в сърцата. Цвети Пиронкова го направи. С финес, грация и абсолютна вяра, че все още има какво да даде на тениса. Завърна се със суперсилата на майка и боец, готова да превзема кортове в най-обърканото време, в което сме живели.

Както казва моят колега Ангел Домусчиев време беше красотата и нежността да надделеят в битката за полуфиналите на турнира от Големия шлем US Open в Ню Йорк, но уви - играта е тази, която определя призовите места.

Нашето момиче безспорно заслужаваше да продължи напред. Измина дълъг път, в който надскочи себе си. И когато голяма част от хората бяха скептични по отношение на завръщането ѝ, тя ги опроверга, достигайки до четвъртфинал с най-добрата тенисистка в света Серина Уилямс.

Снимка 495494

Източник: GettyImages

Да се изправиш срещу такъв съперник изисква не само смелост, но и твърд характер и воля. Първата ни ракета показа, че все още ги притежава, дори след тригодишно отсъствие.

Да, Цвети не успя да надвие мощността на сервисите на Серина. Но постигна нещо повече - накара света отново да затаява дъх пред забележителната ѝ игра.

След мача със Серина Уилямс имаше много коментари като "приказката свърши", "силите ѝ не стигнаха за подвиг". Напротив, приказката сега започва. Цвети ще продължи да я пише със същия замах, с който измори Серина на корта. Защото в това момиче има неподозирана сила и жажда да покорява още върхове. Да се съревновава с най-големите. Да дава най-доброто на корта, че дори и повече. Да бъде сред водещите имена в тениса. И не защото има нужда от галене на егото. А защото играта ѝ носи удоволствие, което виждаме при всяка усмивка на лицето ѝ.

Снимка 495415

Източник: GettyImages

Наблюдавах я внимателно в мача със Серина. Съсредоточена, спокойна, уравновесена. Сякаш нищо не можеше да я пречупи в този момент. Дори виковете и възклицанията на американката от другата страна на корта. Цвети бе непоклатима. А вътре в нея сигурно бушуваше ураган, но се налагаше да се справи с него, без никой да разбере. Защото всички погледи бяха приковани в нея, макар и публиката да липсваше. Носеше огромна отговорност - да се докаже отново. Да си извоюва място сред непобедимите.

Истината е, че Цвети избра най-правилния момент да се завърне, точно когато всички я бяха отписали. За да им припомни за себе си и играта си. И дори тези, които не си го признаваха, го знаеха, тя беше заплаха. Великата Серина Уилямс го усети на свой гръб и категорично заяви, че Пиронкова е успяла да я изненада. Признание, което не можеш да получиш всеки ден.

И няма значение какъв е резултатът от мача, един ден Цвети ще разказва на сина си приказка, в която тя се е изправила срещу най-тежкия си съперник и го е направила ДОСТОЙНО!

Историята сега започна... тишина, Цветана Пиронкова излиза на корта!

Цвети Пиронкова: Благодаря за огромната подкрепа!

Цвети Пиронкова: Благодаря за огромната подкрепа!

Най-добрата ни тенисистка с послание до своите фенове