Японката Наоми Осака се класира за финал на US Open 2020. Шампионката от 2018 година ще има шанс за втори път да спечели трофея в Ню Йорк. Тя победи след много оспорван и интересен сблъсък американката Дженифър Брейди със 7-6(1), 3-6, 6-3 за малко повече от два часа игра.

Двете тенисистки предложиха един много вълнуващ двубой. Те бяха равностойни в повечето показатели и само дребните детайли и по-големият опит помогнаха на Осака да надделее.

В първия сет и двете печелеха подаванията си. Брейди имаше единствената точка за пробив в седмия гейм, но Осака показа здрави нерви и се измъкна от трудната ситуация. В крайна сметка победителката в сета трябваше да бъде определена след тайбрек. Там японката пое контрола от самото начало и даде само една точка на американката.

Втората част продължи в същото темпо. Разликата в него дойде в осмия гейм, когато Брейди за втори път в мача имаше точка за пробив и този път не сгреши и поведе с 5-3 гейма. След това американката взе своето подаване, за да изравни резултата след 6-3.

Снимка 495610

Източник: GettyImages

Това допълнително мобилизира Осака, която вдигна оборотите. В четвъртия гейм 22-годишната японка стигна до първата си възможност за пробив в мача и веднага я реализира, като така поведе с 3-1 гейма.

До края Брейди се бори здраво да остане в мача. В шестия гейм тя спаси три точки за пробив. Осака обаче вече държеше контрола над срещата и не допусна грешки, като затвори сета и мача с 6-3 гейма.

Наоми Осака ще играе на финала в събота с беларускинята Виктория Азаренка, която елиминира фаворитката Серина Уилямс в три сета.

Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Беларускинята направи страхотен обрат след слаб първи сет

Снимка 495609

Източник: GettyImages