Унгарецът Мартон Фучович е първият финалист на Sofia Open 2019. В оспорван мач, продължил 2 часа и 18 минути той се наложи над изненадата в турнира Матео Беретини (Италия) с 5-7, 7-5, 6-3. Утре Фучович ще играе с победителя от двубоя Гаел Монфис (Франция)- Даниил Медведев (Русия).

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Първият сет беше изключително равностоен и се реши в предпоследния 11-и гейм. Преди това двамата печелеха подаванията си лесно до 3-3. Тогава пред италианеца се появиха три възможност за пробив неутрализирани от серивиса на Фучович.

В деветия гейм отново Беретини имаше шанс на 2 пъти да дръпне решително напред. След това унгарецът изпусна 2 сетбола. Матео нанесе своя удар при 5-5, когато проби на 30 и след това нямаше проблем за затвори сета със 7-5 за 53 минути игра.

Снимка 405515

Източник: EPA/БГНЕС

Във втората част относителното равновесие продължи. Беретини форсира дълъг първи гейм, но първата му възможност за пробив се появи чак в деветия гейм. Фучович спаси със сервис скрития мачбол на противника.

Когато тайбрекът изглеждаше сигурен Беретини загуби първото си подаване. Фучович успя да пласира хубави ретури и с такъв реализира сетбол за 7-5 след 47 минути.

В третата част везните се наклониха към Фучович. Той използва инерцията и проби за 2-0, спечелвайки 4 последователни гейма. Оттук до края той имаше нужда от 4 сервис гейма и успя да постигне целта си.

Беретини имаше отделни проблясъци, като печелеше зрелищните разигравания. Но така и не стигна до възможност за връщзне на брейка. И така след още 36 минути Мартон Фучович затвори мача с 6-3.

Снимка 405516

Източник: EPA/БГНЕС