Бившата приятелка на Григор Димитров - Мария Шарапова, която преди броени дни обяви края на спортната си кариера, е категорична, че професионалната ѝ тенис кариера окончателно е приключила.

Григор Димитров: Само любов и уважение за Мария

Григор Димитров: Само любов и уважение за Мария

Българският тенисист може да говори много за бившата си приятелка

По правило водещи тенисистки подновяват кариерите си, както наскоро стана с Ким Клайстърс, която не беше играла от 2012 година. В момента 32-годишната рускиня изключва възможността да се завърне в WTA тура.

"Не. Обещавам на всички", отсече Шарапова пред авторитетния "Ню Йорк Таймс". "Трудно е да се правят сравнения. Мисля, че всеки преминава през различни неща в живота си. А що се отнася до жените, винаги идва момент за разговор за семейство. Нещо, което играе голяма роля за завръщането на Серина, след като тя отсъстваше известно време от тура.

Снимка 440184

Източник: GettyImages

Но мисля, че ако някой е способен да чупи рекорди, това е тя, не се съмнявам, че тя може да го направи", каза още Шарапова, говорейки за голямата си съперничка на корта и не само там - Серина Уилямс. Американката роди момиче и се завърна, като продължава да преследва рекорда за всички времена на Маргарет Корт от 24 титли на сингъл от "Големия шлем". Серина е с рекорда в "Оупън ерата" с 23 трофея.

Самата Шарапова признава в интервюто, че би искала да има деца един ден, но не би могла едновременно да се грижи за чедо и да бъде професионална тенисистка.

Мария коментира и темата за допинга. След изтичането на 15-месечното ѝ наказание тя се завърна през 2017 година, но така и не се доближи до най-добрите си дни. Шарапова завършва кариерата си с 5 титли от "Големия шлем", като е печелила всеки един от четирите най-престижни турнира в света на тениса.

Снимка 461765

Източник: Instagram / grigordimitrov_mariasharapova