Цветана Пиронкова започна много мощно участието си в квалификациите за Australian Open 2021. Състезанието се провежда в Дубай (ОАЕ) заради тежките противоепидемични мерки в Австралия,

Четвъртфиналистката от US Open 2020 се наложи над непретенциозната японка Киоко Окамура с 6-0, 6-1 за 1 час и 10 минути.

Първият сет продължи само 26 минути. В него Цвети не даде гейм на съперничката си. Окамура оказа съпротива само във втората партия, когато бяха разграни 14 точки. Пиронкова реализира четвъртия си шанс за пробив и даде начало на серията от брейкове.

Окамура повиши нивото си във втората част и взе първия си и единствен гейм в мача на нула за 1-1. Пловдивчанката проби трудно за 3-1 и също след минаване през 40-40 затвърди на свой сервис за 4-1.

Последните два гейма бяха най-дългите в двубоя и в тях се разиграха общо 20 точки. Все пак Цвети пречупи упоритата си съперничка и затвори срещата с 6-1

Пиронкова е поставена под №21 в квалификациите и може да играе в третия кръг със силната рускиня Маргарита Гаспарян, която е под №14. Преди това тя трябва да се справи с победителката от сблъсъка На-Ли Хан (Южна Корея) - Юлия Грабхер (Австрия).

Чудесен старт на Изабелла Шиникова в квалификациите за Australian Open 2021

Чудесен старт на Изабелла Шиникова в квалификациите за Australian Open 2021

Българката елиминира световната №107 Осеан Доден Франция