Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави националите по тенис за успешното им представяне в купа "Дейвис".

Българският тим постигна историческо класиране за Световна група I. Българите поведоха с 3:1 победи при гостуването си на Нова Зеландия в Крайстчърч и си осигуриха крайната победа още преди последната среща.

Димитър Кузманов се наложи с 6:3, 5:7, 6:4 над Аджийт Рай. Преди това Пьотр Нестеров и Александър Донски отстъпиха пред Майкъл Винъс и Артьом Ситак с 4:6, 6:3, 3:6.

Вчера Александър Лазаров и Димитър Кузманов спечелиха първите си мачове на сингъл. Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

"Успехът ви за купа "Дейвис" е признание за вашите усилия и утвърждава реномето на български тенис. Искам да благодаря както на тенисистите, така и на треньорите и ръководството на федерацията, които направиха възможен този голям пробив", пише Лечева в поздравителния си адрес.

Капитанът ни за Купа "Дейвис": Не беше леко, но чувството е невероятно

Капитанът ни за Купа "Дейвис": Не беше леко, но чувството е невероятно

Капитанът ни за Купа "Дейвис": Еуфорията е голяма