Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов коментира победата над Нова Зеландия. Националите спечелиха с 3:1 победи и постигнаха историческо класиране за Световна група I за Купа "Дейвис". Димов говори от Крайчърч за сайта на Българската федерация по тенис.

"Чувството е невероятно. Страхотна еуфория за всички нас като отбор и всички, който дойдоха да ни подкрепят. Емоциите са изключително силни и сме много горди и щастливи, че играхме така и спечелихме тази победа за България!

Не беше леко, но когато е трудно е по-сладко и го оценяваме още повече. Вмомента искаме да се насладим на победата. Има време до септември, но със сигурност апетита идва с победите и смятам, че всички са страшно мотивирани да продължим да побеждаваме", заяви Валентин Димов.

Той коментира и трудностите пред българските състезатели: "Разликата в атмосферните условия, часовата разлика, сериозната подкрепа на публиката им и грешките в отсъжданията, който са нормални в тези мачове в полза на домакините. Това е една съвкупност от неща, с който трябва да се пребориш в подобен тип срещи за да стигнеш до победата. Това е една мечта за всеки спортист".

Тенисистите ни се изкачиха в горната група за купа "Дейвис"

Тенисистите ни се изкачиха в горната група за купа "Дейвис"

България се изкачи в горната група за купа "Дейвис"

Капитанът на България благодари и на родната федерация по тенис за добрите условия, които са подсигурени:

"Всичко беше перфектно. Искам да благодаря на Стефан Цветков за подкрепата и осигурените ни условия. Имаше българи, които ни обръщаха внимание през цялото време и ни подкрепяха и помагаха. Отношението на организаторите също беше много добро. Всичко от което имахме нужда го имахме и го получихме и резултата е налице".

Героят за България Мико Кузманов: Благодаря на публиката!

Героят за България Мико Кузманов: Благодаря на публиката!

Кузманов благодари на родните фенове в Нова Зеландия