Поставената под номер 1 Коко Гоф (САЩ) се класира за финала на турнира по тенис за жени на твърда настилка в Оукланд (Нова Зеландия) с награден фонд 259 303 долара.

18-годишната Гоф победи на полуфиналите представителката на Черна гора Данка Ковинич с 6:0, 6:2. Американката все още няма загубен сет на състезанието в Оукланд и се нуждаеше от малко повече от час, за да отстрани седмата в схемата Ковинич, за да достигне четвъртия финал в кариерата си.

Тя заяви, че е доволна от представянето си в началото на годината, седмица преди началото на Откритото първенство на Австралия.

"Стигнах до финала, така че е наистина трудно да кажа "не" на този въпрос", отговори Коко Коф, попитана дали е доволна от играта си. "Мисля, че се представих доста добре", добави американската тенисистка.

Тя изрази и задоволството си, че игра пред публика, тъй като много от мачовете през седмицата се проведоха без публика на закрито заради дъжда. "Много съм доволна, че успях да играя през вас, хора. Благодаря за подкрепата", заяви още Гоф.

Съперничка на американката в спора за титлата ще бъде Ребека Масарова (Испания), която в двубой между две квалификантки елиминира белгийката Исалин Бонавентюр с 6:3, 6:3 за 67 минути.