Световната №1 Симона Халеп ще изиграе първия си мач на турнира в Инидиън Уелс, Калифорния срещу чехкинята Кристина Плишкова или квалификантка. Схемата на турнира е за 96 тениситки, като първите 32 ще почиват в първия кръг.

Ясен е съставът на България за "Купа Дейвис"

Ясен е съставът на България за "Купа Дейвис"

Мачовете ще се проведат от 4 до 7 април

Халеп би играла в трети кръг със словачката Доминика Цибулкова. В нейния поток е и французойката Кристина Младенович.

Датчанката Каролине Возняцки, която за известно време през тази година беше №1, оглавява долната част на схемата. Тя също може да срещне квалификантка. По-вероятната ѝ първа противничка е украинката Лесия Цуренко. На четвъртфинал Возняки може да играе с Анжелик Кербер или Каролин Гарсия.

В потока на датчанката е Виктория Азаренка. която ще участва с "уайлд кард". Тя може спокойно да участва в турнира, защото няма да ѝ се налага да напуска Калифорния. Азаренка не излиза извън щата, заради съдебнии спорове с бащата на детето си. Азаренка ще стартира срещу британката Хедър Уотсън. Това ще бъде първи официален мач за белорускунята след Uimbledon 2017.

Бившите победителки В Индиън Уелс Серина Уилямс и Мария Шарапова ще бъдат голямата атракция на надпреварата. Уилямс няма изигран мач след Australian Open 2017. През септември тя роди първото си дете и на калифорнийския турнир ще се завърне. Тя ще има са съперничка представителката на Казахстан Зарина Дияс. При победа във втория кръг ще играе с холандката Кики Бертенс. В нейния поток начело е №4 украинката Елина Свитолина.

Жребият се оказа много тежък за Мария Шарапова. Тя ще стартира срещу мощната японка Наоми Осака. Следва полякинята Агниешка Радванска, а в третия кръг е много вероятно да се изправи срещу №3 Гарбине Мугуруса (Испания). Другата вероятност е недобрата приятелка на Шарапова, Южени Бушар. Канадката ще започне с квалификантка и при успех ще трябва да играе с Мугуруса.  В този поток е и чехкинята Каролина Плишкова.

Първите срещи в дамската схема започват в сряда вечер.