Най-добрият български тенисист Григор Димитров преодоля 1/8-финалите на турнира в Антверпен. Хасковлията се справи с Пабло Андухар с 4:6, 6:3, 6:4. 

Българинът започна с перфектен гейм на свой сервис. Във втория гейм Димитров стигна до 30:30, но Андухар взе следващите две точки за 1:1. Последва труден гейм за българина, който той взе след дюс. 

Четвъртият гейм бе най-оспорваният от началото на двубоя и продължи повече от 10 минути. Двамата тенисисти си размениха страхотни удари, но в крайна сметка Андухар успя да си вземе подаването и изравни за 2:2.

Последва размяна на по гейм за 3:3, като нито Григор, нито Андухар имаше сериозни проблеми да спечели подаването си. Седмият гейм се оказа най-труден за Гришо, който трябваше да навакса изоставане от 0:30. Българинът изравни при 30:30, но сбърка и даде на Андухар точка за пробив при 30:40, която испанският тенисист не успя да материализира. Така Григор поведе с 4:3. Андухар възстанови равенството с бърз гейм. Последва пробив на испанеца, който взе две поредни точки след 30:30. На собствен начален удар Андухар бе почти безгрешен и успя да затвори първата част в своя полза. 

Доста по-позитивно започна втория сет за Димитров, който с повече хитрост постигна пробив за 2:0, когато предпочиташе да "бяга" от бекхенда си и с форхенд да се съревновава от основната линия. Това се оказа доста сложна задача за испанеца и той се пропука, след което пък Григор спечели подаването си за 3:0.

Двамата тенисисти си размениха по един гейм за 4:1. Андухар бързо взе подаването си за 4:2, но Григор бе непоколебим и поведе с 5:2. ндухар пък отново прибегна до добрите си сервиси по правите и свърши каквото можа, за да стигне до 5:3. Независимо че трябваше да премине през 30-30 заради две грешки от бекхенд, Григор Димитров осъществи страхотния си сет и направи 6:3. 

И двамата тенисисти спечелиха първото си подаване в третия сет - 1:1 гейма. Испанецът се защитаваше добре, докато Григор завършваше точки с мощни удари от форхенд.

В третия гейм Гришо поведе с 0:30. Андухар успя да изравни при 30:30, но родният тенисист получи шанс за пробив при 30:40. Започна размяна на форхенди, която бе спечелена от Гришо за 2:1 гейма. Хасковлията затвърди пробива за 3:1. Страхотното представяне на Димитров продължи, а първият сервис на испанеца не влизаше. Българинът проби на 0 след няколко отлични уинъра. 

Андухар не се отказа и успя да върне един от пробивите, след което взе и своето подаване за 4:3. Испанецът получи четири точки за нов пробив, но не съумя да ги реализира. Пабло поведе а 15:40, но Гришо стигна до равенство. След това Андухар пропиля още две точки за пробив, за да се стигне до 5:3. На своя сервис испанецът спечели на 0 за 5:4. На свой сервис Григор не допусна колебания и затвори мача при 6:4.

Григор Димитров се изправя срещу 55-ия в света

Григор Димитров се изправя срещу 55-ия в света

Среща Пабло Андухар във втория кръг на турнира в Антверпен