Световният №3 Григор Димитров вече е един от фаворитите за спечелване на първия турнир от Големия шлем Australian Open, който започва на 15-и януари в Мелбърн.

Григор Димитров вече тренира в Маями

Григор Димитров вече тренира в Маями

Българинът избяга от студената Европа

Официалният сайт на надпреврата посвети специална статия, посветена на любимеца на публиката, която предлагаме на вашето внимание:

Още преди Григор Димитров да спечели най-голямата титла в кариерата си от Финалите на АТР той и треньорът му Дани Валверду вече бяха запазили местата за тренировки за първия тенис турнир от Големия шлем.

Само преди 18 месеца Григор беше 40-и, а сега е номер 3, но много неща са се променили оттогава. Запознайте се с новия и подобрен Григор Димитров, за когото нито един детайл не е прекалено малък, че да няма значение. 26-годишният играч започва да намира своя път, благодарение на Валверду, като завърши годината по най-добрия възможен начин.

Това вече не е онзи много талантлив състезател, когото сравняват с Федерер още като тийнейджър. "Всеки си има различен път", споделя Димитров. "Рано или късно осъзнаваш някои неща в тениса, а и в живота. Всичко е свързано с работата, която полагаш. В един момент много компоненти се свързват. Моето решение беше взето отдавна, аз се борех с демоните си и се опитвах да намеря начина да бъда достатъчно постоянен. Сега си мисля, че най-доброто предстои и съм много развълнуван, нямам търпение за следващия сезон."

Снимка 326487

Източник: БГНЕС

Димитров си остава с 1 победа и 10 загуби от тенисисти от топ 10 на турнири от Големия шлем. Дори в най-неприятните си моменти през 2016-а година обаче той не е спря да вярва в себе си, като призна това пред медиите с титлата от Финалите на АТР и със солиден чек, чрез който общите му приходи от наградни фондове набъбнаха на 6.57 милиона за сезона.

Димитров все още няма финал на Голям шлем - той загуби от Новак Джокович първия си полуфинал в "Ол Инглънд клъб" (сайтът неправилно посочва Новак Джокович) и от тренировъчния си партньор Надал в петсетова класика в Мелбърн, която продължи четири часа и половина. Тогава дори 79-те печеливши удари на българина не му стигнаха за успеха.

Рафа Надал тръгва по стъпките на Боби и Бербатов

Рафа Надал тръгва по стъпките на Боби и Бербатов

Присади си коса за 9000 евро

Димитров си признава, че понякога, когато е изнервен на корта, се пита дали Рафаел Надал би бил толкова раздразнен в същата ситуация и отговорът винаги е: "не". Също така младият мъж отчита факта, че е станал по-силен психически с годините и че е по-спокоен на корта, като е доволен от агресивния си начин на игра.

"Малко по малко, капка по капка, ето ме! Важното сега е да съм здраво стъпил на земята и да не си вирвам главата, дори трябва да работя повече. Когато стигнеш толкова високо като третото място в света, всичко става много по тънко. Искам да запазя линията, не искам да се отдавам на самохвалство, по-скоро се радвам и искам да работя още, защото предстоят хубави неща", коментира световният №3.

Снимка 326485

Източник: LAP.bg