Григор Димитров загуби от сърбина Душан Лайович с 4-6, 6-2, 4-6 и отпадна от China Open 2018.

Българинът започна много смутено и сдаде почти без бой първия сет. Той се върна в мача във втората част, когато доминираше тотално. В последния сет игра силно и беше близо до обрат, но се срина след двойни грешки в предпоследния гейм в мача.

Григор Димитров - Душан Лайович 4-6, 6-2, 4-6, загуба след много обрати
на живо

Григор Димитров - Душан Лайович 4-6, 6-2, 4-6, загуба след много обрати

Българинът е абсолютен фаворит в мача

Двубоят започна с пробив за сърбина. Григор бъркаше, когато вторият му сервис не влизаше. За капак подари брейка традиционно с двойна грешка.

Това зададе тенденцията в първата част. Лайович трябваше само да удържа подаването си, за да да поведе. Сърбинът сервираше страхотно, а в случаите, когато имаше дълги разигравания, търпеливо печелеше. В целия сет Димитров взе само три точки когато посреща. И направи много непредизвикани грешки.

Във втората част хасковлията намери играта си. Той играеше търпеливо и накара сърбинът да греши. Дългите разигравания вече бяха печелени от Димитров, което му даде силно психологическо предимство.

Лайович натисна сервиса на Гришо и форсира дълги геймове. Но Димитров беше спокоен и или с начален удар, или с точни разигравания излизаше от трудните ситуации. Сетът беше затворен с втори брейк за 6-2.

Снимка 381535

Източник: GettyImages

В третата част на преден план отново излязоха пропуските. Гришо започна с двойни грешки и подари брейк на Лайович в първия гейм. Това върна сърбинът в мача, който се беше обезверил в предишния сет.

Димитров нямаше намерение да се предава. Той продължи да играе хладнокръвно и да натиска съперника си. Григор обърна няколко разигравания и върна пробива за 3-3.

Хасковлията поведе за последен път след седмия гейм , като направи показен сервис гейм на нула. Обратът изглеждаше неизбежен.

Но Лайович намери отново първия си сервис и изравни. Тогава Димитров се притесни и подари пробив в деветия гейм след четири грешки, две от които двойни.

За опитния сърбин остана рутинно да затвори мача и да задълбочи кризата в представянето на българския №1.

Гришо тръгна с голяма кошница в Пекин. Той дори даде изявление, че е готов за крайната победа в турнира. В първия си мач с Тенис Сандгрен спечели след спокойна и уверена игра. Но днес отново загуби ума и  дума на няколко пъти и подари победата на Душан Лайович.

Сега той започва подготовка за турнира "Мастърс" 1000 в Шанхай, който е следващата седмица. Но надеждите за защита на титлата в Лондон през ноември почти се изпариха.

Снимка 381534

Източник: GettyImages