Българският тенисист Григор Димитров сподели, че не е решил дали ще участва на тазгодишното US Open 2020. Хасковлията все още е далеч от оптималната си спортна форма, след като беше заразен с коронавирус.

През изминалия уикенд Димитров взе участие във второто издание на демонстративния турнир с експериментални правила Ultimate Tennis Showdown, организиран от бившия му наставник Патрик Муратоглу, който най-много работи със Серина Уилямс. Димитров записа две поражения в двата мача, които изигра - срещу французина Ришар Гаске и испанеца Фелисиано Лопес.

"Не съм решил. Не съм сигурен, че ще мога да се възстановя толкова бързо или да летя със самолет. Трябва отново да подложа тялото си на доста строг режим. Едва преди 10 дни си стъпих на краката. Ще е амбициозно да отида да играя и не знам как ще реагира тялото ми", заяви Димитров по време на виртуална пресконференция.

"Ще продължа да тренирам, трябва да видя в каква физическа форма ще бъда. Да се надяваме, че ще имам и психиката да се справя. Мисля, че много играчи определено са объркани какво да правят. Няма криене. Разбира се, когато има по-голяма яснота за турнира, ще можем да седнем с екипите си и да обсъдим възможността да играем на US Open", продължи Димитров, цитиран от EssentiallySports.com.

"Карантината също ще бъде голям проблем за всички. Мисля, че в момента има твърде много въпроси и твърде малко отговори. Всички сме поставени в еднаква ситуация и когато се появи повече информация, тогава всеки ще вземе своето решение", допълни българския тенис ас, който на миналогодишното издание на US Open достигна до 1/2-финалите, след се справи на 1/4-финалите с петкратния шампион Роджър Федерер (Швейцария).

Григор: Вирусът при мен протече тежко, опасността е съвсем реална

Григор: Вирусът при мен протече тежко, опасността е съвсем реална

"Този вирус е реален. Ако вземаме необходимите мерки, всички ще бъдат в безопасност"