Григор Димитров излъчваше увереност след прекрасната си победа срещу младия французин Юго Юмбер в Париж. Българинът сподели, че е направил някои корекции след неуспешния първи сет и е спечелил, въпреки домакинската подкрепа за неговия съперник. Хасковлията се надява да изиграе още няколко мача в Париж, с което да направи баланса си през 2019 година положителен. Ето какво сподели Гришо след победата:

Григор Димитров победи Юго Юмбер в Париж и е на 1/16-финал

Григор Димитров победи Юго Юмбер в Париж и е на 1/16-финал

Българинът имаше трудности само в първия сет, но след това беше безапелационен

"Той е много уверен в момента, видях ка играе на няколко турнира от сериите "Челънджър", беше на финал на последния. В такива моменти, когато играеш у дома, всичко е на твоя страна. На Цнтралния корт пред съперниците си... Както се казва, у дома и стените помагат.

Това е един от тези мачове, които са много коварни, независимо срешу кой са. Никога не си играл срещу тенисиста, не знаеш какво да очакваш. Нямах идея как сервира, как играе във важните точки.

Много е освобождаващо да победиш по такъв начин. Спокойно можеше мачът да ми избяга във втория сет, но направих някои някои малки промени, насочвах по-добре първия сервис, започнах да играя с по-високо темпо, държах топката ниско и вкарах няколко важни ретура. Това беше всичко нужно.

Тук е последният турнир от сезона, можеше просто да се откажа. При лошо развитие да си кажа: "Знаеш ли какво, достатъчно". Но като цяло се чувствам добре в момента. По състоянието си не мога да разбера, че е краят на годината. За жалост това е така. Нямах възможност да играя много в началото на сезона и го изпращам със смесени чувства, но се надявам, че ще изиграя още няколко мача тук", завърши най-добрият български тенисист.