Григор Димитров е едно от големите разочарования на приключилия в неделя турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". От авторитетния сайт Tennis365.com направиха класация за големите губещи и печеливши в надпреварата във френската столица. Григор Димитров и латвийката Йелена Остапенко са обявени за най-големите разочарования:

Рафаел Надал: Винаги ще има човек с повече титли, с повече пари, с повече къщи

Надал: Винаги ще има човек с повече титли, повече пари, повече къщи

"Когато бях по-млад си мислех, че на тази възраст вече ще съм се отказал и ще съм създал семейство"

"Чакането за достигането до втората седмица на "Ролан Гарос" продължава за Григор Димитров, който в своите 8 визити в турнира само 3 пъти е достигал до третия кръг. Поставеният под №4 в схемата Димитров страда много срещу Джаред Доналдсън във втория кръг и не беше изненада, когато беше изхвърлен от Фернандо Вердаско в третия кръг.

Той разкри след поражението, че "ще се отдръпне малко от тениса". Надяваме се, че ще видим изцяло концентриран и презареден Димитров, който да бъде готов да се изправи срещу Роджър Федерер и компания на Уимбълдън".   

При дамите Йелена Остапенко спечели титлата през 2017 година, а сега отпадна след първия си мач.

От сайта критикуват организаторите, отбелязвайки празните трибуни през цялото времетраене на турнира. Набляга се на липсата на система за видеонаблюдение - "Ястребово яко".

Отсъствието на Роджър Федерер и Анди Мъри, както и слабата форма на Новак Джокович и Стан Вавринка също са принизили класата на турнира.