Григор Димитров загуби от Роджър Федерер финала на турнира зала в Ротердам с 2-6, 2-6. Българинът беше тотално надигран за 55 минути. Така той ще получи 196 хиляди евро и 300 точки за ранглистата на ATP. В София победителят Мирза Башич взе 82 хиляди евро и 250 точки.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Роджър Федерер 2-6, 2-6
на живо

Григор Димитров - Роджър Федерер: Катастрофален мач на българина

Българинът има два спечелени сета срещу великия швейцарец

Българинът игра страхотно в първите три гейма. Той загуби само една точка, когато сервира и то от двойна грешка. Хасковлията опита да натисне сервиса на Федерер и успя да го притесни при първите му подавания. Получиха се хубави разигравания, но швейцарецът се измъкна.

Федерер взе подаването си на нула за 2-2 и смути сервирането на Димитров. Гришо започна много да бърка и беше пробит.

Това приключи със съпротива от страна на българския №1. Оттук до края на срещата Федерер играеше, а Димитров грешеше. Първият сет приключи за 25 минути при резултат 2-6.

Снимка 335260

Източник: GettyImages

Вторият сет беше чиста формалност. Григор Димитров се виждаше, че се беше предал. Той все пак успя да завърши няколко ефектни топки, колкото да раздвижи публиката в "Ахой Арена".

Федерер беше безкомпромисен и искаше да приключи бързо нещата. И това се случи с ново 6-2, дошло след 27 минути.

Точките в мача са 54 на 34 за Федерер. Хасковлията взе общо 7 точки, когато посреща. Гришо вкара само 59% от първите си сервиси и спечели 62% от тях. Асовете са 3 на 1 за швейцареца. Българинът направи 3 двойни грешки срещу нула за съперника си.

Григор Димитров се представи отлично в Ротердам. Той спечели 4 мача и остави в миналото контузията, която го измъчваше след Australian Open. За съжаление проблемът "Федерер" изглежда нерешим. Швейцарецът наистина е с класи над всички, но най-лесната му победа през тази седмица беше срещу хасковлията.

Снимка 340145

Източник: zimbio.com