Невероятно, но факт. За втора поредна година Цветана Пиронкова се разправя по безпощаден начин с 5-кратната шампионка от Уимбълдън Винъс Уилямс. Двете се изправиха на Централния корт, а нашето момиче се наложи с 6:2, 6:3, като по този начин си гарантира място на четвъртфинал на най-престижния тенис турнир в света.

Пиронкова изигра отличен двубой, в който търпеливо изчакваше своите моменти. От своя страна, Винъс Уилямс допускаше твърде много грешки, особено от любимия й форхенд, които бяха наказани от първата ракета на България. Любопитното е, че двубоят бе четвърти между двете, като Цвети записа трета победа. Всеки един от триумфите на Пиронкова над Уилямс е бил в турнир от Големия шлем.

На четвъртфиналите пред Пиронкова предстои ново сериозно предизвикателство - 8-ата в света Петра Квитова (Чехия), която миналата година, подобно на българката, игра на полуфинал на „Ол Ингланд Клъб".

ТРИУМФЪТ НА ЦВЕТИ В СНИМКИ!

В началните геймове на срещата изненади нямаше и двете тенисистки с лекота взимаха подаванията. Първият шанс за пробив в мача се откри пред Пиронкова, която в шестия гейм се възползва от няколко елементарни грешки на Уилямс и проби за 4:2. От тук до края на сета Цвети почти не даде точка на съперничката си и след 29 минути игра поведе с 6:2.

По идентичен начин се разви и втората част на двубоя. Отново ранен пробив за Пиронкова и преднина 3:1. Този път обаче Винъс Уилямс показа зъби и моментално върна брейк-а, намалявайки за 3:2. Триумфът на пробивите за радост продължи с пълна сила. Ред бе на Цвети за втори път в сета да се справи със сервиса на американката, след което поведе с 5:2. Тук някъде всичко за иначе великата Винъс Уилямс приключи. До края двете си размениха по един гейм, а след 6:2, 6:3 Пиронкова победоносно вдигна ръце!

Както е известно, по-рано през деня куфарите стегна и по-малката от сестрите Уилямс - Серина. Шампионката от миналата година бе свалена от трона от нисичката французойка Марион Бартоли.