Световният №3 в тениса Доминик Тийм се разкая за случилото се по време на демонстративния турнир "Адрия Тур", след който четирима от колегите му - Григор Димитров, Борна Чорич, Виктор Троицки и Новак Джокович се оказаха заразени с коронавирус.

На събитието в Белград състезателите не спазваха социална дистанция помежду си, играха футбол, а след прегръдките на корта се забавляваха и в дискотека.

Тийм заяви, че е бил "шокиран", когато е научил лошите новини от Задар, където самият той не участва. Австриецът призна, че тенисистите са действали прекалено еуфорично и се извини за поведението си.

"Играхме без публика седмици наред, така че бяхме повече от щастливи за феновете на турнира. Вярвахме в разпоредбите на сръбското правителство за коронавируса, но бяхме прекалено оптимистични", написа Тийм в социалната мрежа Instagram. "Поведението ни беше грешка, действахме прекалено еуфорично. Дълбоко съжалявам."

Иначе Тийм продължава с изявите си на демонстративни турнири. Само часове, след като стана ясно за положителната проба на Гришо, австриецът игра срещу Стефанос Циципас в турнира, организиран от Патрик Муратоглу в Ница. Той обаче уточни, че си прави постоянно проби за коронавирус, които засега са негативни.

"Тествах се пет пъти в последните десет дни и резултатът винаги е негативен. Желая на всички заразени всичко най-добро и бързо възстановяване".

Борна Чорич отказа турнир в Австрия, Григор Димитров засега ще играе

Борна Чорич отказа турнир в Австрия, Григор Димитров засега ще играе

Хърватинът се зарази с коронавирус на "Адрия Къп"