Заразеният с коронавирус хърватски тенисист Борна Чорич няма да играе на демонстративния турнир "THIEM′s 7" в австрийския град Кицбюел от 7 до 11 юли, съобщи АПА.

Чорич, който даде положителна проба за вируса в понеделник след надпреварата от "Адриа Къп" на родна земя в Задар, е заменен от германеца Ян-Ленард Щруф.

Григор Димитров, който стана първият играч от "Адрия Къп", обявил, че е заразен, все още не е отказал участие в Кицбюел. Българинът е един от седемте играчи, поканени от Доминик Тийм да се включат заедно с него в турнира с награден фонд 300 хиляди евро.

Организаторите на "THIEM′s 7" вече обявиха, че заразените играчи ще може да играят в Кицбюел, след като преминат 14-дневна карантина и дадат отрицателни тестове за коронавирус.

Димитров, който е 19-и в класацията на АТР, е в група "IFA" заедно с австриеца Тийм (3-и в света), руснака Андрей Рубьов (14) и Щруф (34).

В другата група "SoccerCoin" ще играят италианецът Матео Беретини (8), французинът Гаел Монфис (9), руснакът Карен Хачанов (15) и австриецът Денис Новак (85).

Иванишевич: Тестът на Григор беше отрицателен, докторите лекуваха лакътя му, а не друго

Иванишевич: Тестът на Григор беше отрицателен, докторите лекуваха лакътя му, а не друго

"Никой не е принуждавал никого да идва в този клуб"